Print

Crema de cabaza

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 1/2 (45 g) pataca
  • 1 pequena (45g) cenoria
  • 1/2 vaso (150 mL) auga
  • 1/2 vaso (75 mL) leite
  • 50 g cabaza
  • 20 g porro
  • 20 g perexil
  • sal ao gusto
  • 1 cullerada (4mL) aceite oliva

Instructions

  • Refogar en aceite o porro, a cenoria, a pataca e a cabaza pelada e sen sementes, cortados en dados durante 4 minutos. A continuación engadir leite e auga, e cocer lentamente durante 20-30 minutos. Pasar por turmix e un coador chino. Poñer a punto de sal. Cubrir con perexil.

Notes

Vantaxes:
Debido a que a auga é o principal compoñente da cabaza e que presenta un baixo contido en hidratos de carbono, este alimento faise indispensable na dieta.
A cabaza é un bo regulador de azucres en sangue, contén beta-carotenos, actúa como expectorante e presenta propiedades antioxidantes.