Arroz á criolla
Ingredients
- 80 g arroz
- 60 g peituga polo
- 40 g salsa tomate
- 70 mL caldo ave
- 30 mL auga
- 1/3 (50 g) pemento verde
- 20 g cebola
- 1 dente (4g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- colorante alimentario
- perexil picado
- sal ao gusto
Instructions
- Refogar a lume vivo o polo cortado en dados nunha cacerola baixa ou paelleira. Reservar. Refogar as verduras e rustrir o arroz na mesma cacerola. Engadir o tomate en salsa e o polo dourado. Mollar co caldo ou auga (dobre de caldo que de arroz), dar o punto de sal e deixar cocer 20 minutos.
Notes
Vantaxes:
Este prato combina os beneficios do arroz e da carne de polo.
O arroz é rico en hidratos de carbono (fundamentalmente amidón), contén vitaminas do grupo B, fósforo e potasio. Por outra parte, a carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo. Inconvenientes:
No proceso de refinamento e pulido do arroz, pérdese ata o 50% do seu contido en minerais e o 85 % das vitaminas do grupo B, quedando convertido nun alimento sobre todo enerxético.
Este prato combina os beneficios do arroz e da carne de polo.
O arroz é rico en hidratos de carbono (fundamentalmente amidón), contén vitaminas do grupo B, fósforo e potasio. Por outra parte, a carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo. Inconvenientes:
No proceso de refinamento e pulido do arroz, pérdese ata o 50% do seu contido en minerais e o 85 % das vitaminas do grupo B, quedando convertido nun alimento sobre todo enerxético.