Plumas á portuguesa
Ingredients
- 60 g macarróns
- 15 g pemento verde
- 15 g pemento vermello
- 15 g cebola
- 20 g xamón cocido
- 20 g champiñóns enlatados
- 75 g salsa tomate
- 10 g queixo parmesano
- 1 dente (5g) allo
- perexil picado
- sal ao gusto
Instructions
- Cocer os macarróns en auga con sal. Escorrer e reservar. Para preparar a salsa: refogar en aceite o allo, a cebola e os pementos, todo cortado en dados. Engadir a salsa de tomate, o xamón en dados e os champiñóns. Deixar cocer e servir sobre a pasta. Cubrir con queixo e perexil picado.
Notes
Vantaxes:
Neste prato hai que ter en conta o aporte calórico da pasta, o poder antioxidante debido a substancias presentes no tomate, pemento e cebola. Ademais, os champiñóns conteñen unha substancia chamada ergotioneína, un aminoácido con elevado poder antioxidante, e son unha excelente fonte de potasio.
Neste prato hai que ter en conta o aporte calórico da pasta, o poder antioxidante debido a substancias presentes no tomate, pemento e cebola. Ademais, os champiñóns conteñen unha substancia chamada ergotioneína, un aminoácido con elevado poder antioxidante, e son unha excelente fonte de potasio.