Albóndegas á española
Ingredients
- 40 g carne tenreira
- 35 g carne porco
- 125 g arroz
- 1/2 vaso (100mL) caldo carne
- 50 g salsa tomate
- 20 g chícharos
- 20 g cenoria
- 15 g cebola
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa
- loureiro
- perexil picado
- sal ao gusto
Instructions
- Salpementar a carne e formar as albóndegas. Fritir é escorrer. Nunha cacerola quentar o aceite e refogar o allo, a cebola e a cenoria. Engadir loureiro e salsa de tomate. Levantar fervor e engadir as albóndegas. Cubrir con caldo de carne e deixar cocer. Cocer os chícharos á parte e engadilos ó final. Refogar o arroz nun pouco de aceite e allo e engadir o dobre de volume de auga quente. Cocer ó forno 18 minutos a 180ºC. Servir o arroz no fondo, e as albóndegas coa súa salsa por riba.
Notes
Vantaxes:
Neste prato hai que ter en conta o aporte calórico do arroz, da carne de tenreira e de porco, e do tomate e os seus derivados, que presentan numerosos beneficios para o organismo, tales como propiedades antioxidantes debidas ó licopeno ou efecto diurético que presenta o potasio.
Neste prato hai que ter en conta o aporte calórico do arroz, da carne de tenreira e de porco, e do tomate e os seus derivados, que presentan numerosos beneficios para o organismo, tales como propiedades antioxidantes debidas ó licopeno ou efecto diurético que presenta o potasio.