Medallóns de peixe sapo con lagostinos ó allo
Ingredients
- 150 g peixe sapo
- 50 g lagostinos
- 1 pequena (70g) pataca
- 50 mL caldo peixe
- 10 g fariña
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- caiena
- perexil picado
- sal ao gusto
Instructions
- Nunha tixola, dourar o allo fileteado en aceite coa caiena. Engadir o peixe sapo con sal e rebozado en fariña. Dar a volta e engadir os lagostinos. Mollar con caldo de peixe e deixar cocer uns minutos. Cubrir con perexil picado. A pataca cócese á parte cortada en rebandas e colócanse baixo o peixe sapo ó empratar.
Notes
Vantaxes:
O peixe sapo é un peixe branco. Igual ca os lagostinos, contén proteínas de alto valor biolóxico e é baixo en lípidos, proporcionándolle un baixo nivel calórico. En canto a outros nutrientes conteñen vitaminas do grupo B, magnesio, potasio, fósforo e iodo. Os lagostinos destacan polo seu aporte de ferro e o seu contido en iodo, sendo tres veces superior ao das gambas.
O peixe sapo é un alimento moi adecuado en dietas hipocalóricas e para os nenos, debido a que é un peixe sen espiñas. Inconvenientes:
O contido en colesterol dos lagostinos é superior ó doutros mariscos, pero en relación ás cantidades que se consomen e á calidade da súa graxa, este alimento non resulta prexudicial.
O peixe sapo é un peixe branco. Igual ca os lagostinos, contén proteínas de alto valor biolóxico e é baixo en lípidos, proporcionándolle un baixo nivel calórico. En canto a outros nutrientes conteñen vitaminas do grupo B, magnesio, potasio, fósforo e iodo. Os lagostinos destacan polo seu aporte de ferro e o seu contido en iodo, sendo tres veces superior ao das gambas.
O peixe sapo é un alimento moi adecuado en dietas hipocalóricas e para os nenos, debido a que é un peixe sen espiñas. Inconvenientes:
O contido en colesterol dos lagostinos é superior ó doutros mariscos, pero en relación ás cantidades que se consomen e á calidade da súa graxa, este alimento non resulta prexudicial.