Print

Fideos á mariñeira

Course Segundo prato

Ingredients

  • 40 g fideo groso perla
  • 40 g gambas
  • 40 g mexillóns
  • 40 g lura
  • 100 mL caldo peixe
  • 10 g cebola
  • 10 g pemento vermello
  • 10 g salsa tomate
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • 1 dente (4g) allo
  • perexil picado
  • colorante alimentario

Instructions

  • Nunha cacerola quentar o aceite e engadir o allo, cebola pemento vermello e tomate. Engadir a lura cortada en tiras pequenas e as gambas peladas. A continuación, engadir os mexillóns sen casca e o caldo de peixe co colorante. Agregar os fideos e deixar cocer segundo o fabricante de pasta. Repousar uns minutos e servir cubrindo con perexil picado.

Notes

Vantaxes:
Este prato combina o aporte en hidratos de carbono da pasta co aporte en proteínas de alto valor biolóxico e en minerais das luras, gambas e mexillóns. Hai que destacar o contido destes alimentos mariños en iodo, ferro, calcio, sodio, fósforo e magnesio. Ademais, é fonte de vitaminas do grupo B, especialmente ácido fólico, e vitamina E.
Inconvenientes:
As luras non son recomendables en persoas con colesterol alto e con hipertensión, porque presenta altos porcentaxes desta substancia.