Salmón en "papillote"
Ingredients
- 120 g salmón fresco
- 50 g feixóns verdes
- 50 g cenorias
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar os feixóns verdes e pelar as cenorias. Cortar en bastóns e cocer por separado. Nun papel de forno colocar os feixóns e as cenorias e por riba deles o salmón con sal e aceite. Pechar o papel de forno coma un sobre, para que non se abra. Meter no forno 10 min. a 180ºC. Abrir o sobre no momento de ser consumido.
Notes
Vantaxes:
O salmón é un peixe azul, cun alto contido en proteínas e ácidos omega 3, que contribúen a baixar o colesterol. Ademais os ácidos graxos omega-3 axudan a controlar a presión arterial, melloran a función cardíaca e reducen o impacto doutros factores de risco cardiovascular. A súa riqueza en graxa fai que o salmón conteña cantidades interesantes dalgunhas vitaminas como A e D, ademais de ser fonte de magnesio e iodo. Inconvenientes:
Ó igual que os demais peixes azuis o salmón presenta o inconveniente de conter purinas, que no organismo se transforman en ácido úrico, polo que é aconsellable limitar o seu consumo en caso de hiperuricemia ou gota.
O salmón é un peixe azul, cun alto contido en proteínas e ácidos omega 3, que contribúen a baixar o colesterol. Ademais os ácidos graxos omega-3 axudan a controlar a presión arterial, melloran a función cardíaca e reducen o impacto doutros factores de risco cardiovascular. A súa riqueza en graxa fai que o salmón conteña cantidades interesantes dalgunhas vitaminas como A e D, ademais de ser fonte de magnesio e iodo. Inconvenientes:
Ó igual que os demais peixes azuis o salmón presenta o inconveniente de conter purinas, que no organismo se transforman en ácido úrico, polo que é aconsellable limitar o seu consumo en caso de hiperuricemia ou gota.