Print

Ensalada de tomate

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 150 g tomate
  • 50 g queixo cebreiro
  • 20 g cebola
  • 20 g olivas negras
  • 10 g anchoas
  • 5 mL vinagre módena
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Lavar e cortar o tomate en dados. Cortar a cebola finamente en rebandas, o queixo en dados e as anchoas en tiras. Mesturar tódolos ingredientes e condimentar con aceite e vinagre. Ter coidado coa sal polas anchoas.

Notes

Vantaxes:
O principal beneficio do tomate radica no seu contido en licopeno (responsable da súa coloración, que vai de amarelo a vermello). O licopeno posúe excelentes propiedades antioxidantes que protexen as células da acción dos radicais libres (principais causantes no envellecemento celular, enfermidades cardiovasculares e cancro). Ademais contén potasio, magnesio e fibra; e vitaminas do grupo B e vitamina C.
Inconvenientes:
Este prato contén un elevado aporte lipídico, debido á cantidade de queixo, anchoas e olivas empregadas.