Sepia á prancha con falso alioli
Ingredients
- 175 g sepia
- 50 g arroz
- 20 g maionesa
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada (5mL) zume limón
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar a sepia en cadrados non moi pequenos. Preparar a salsa mesturando a maionesa con allo moi picado ou machucado no morteiro. Preparar un arroz branco ó forno para acompañar de gornición. Salgar a sepia e dourar na prancha. Colocar o arroz debaixo e a sepia enriba coa salsa á beira. Cubrir con perexil.
Notes
Vantaxes:
A sepia é un marisco con un baixo aporte calórico, fácilmente dixerible, con un alto contido en proteínas e baixo en graxas. É rica en vitaminas do grupo B, fósforo, potasio e magnesio. Inconvenientes:
Debe controlarse o consumo de maionesa, debido ó seu alto contido en graxas.
A sepia é un marisco con un baixo aporte calórico, fácilmente dixerible, con un alto contido en proteínas e baixo en graxas. É rica en vitaminas do grupo B, fósforo, potasio e magnesio. Inconvenientes:
Debe controlarse o consumo de maionesa, debido ó seu alto contido en graxas.