Crema de verduras
Ingredients
- 1/2 vaso (120 mL) auga
- 1/2 vaso (120mL) leite desnatado
- 50 g espinacas
- 30 g cenoria
- 30 g porro
- 30 g cabaciño
- 30 g pataca
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Refogar no aceite de oliva o branco do porro, a cenoria e a pataca; todo cortado en dados. Engadir a auga e o leite. Cando comece a ferver engadir o cabaciño con pel e as espinacas. Deixar cocer lentamente 15 minutos. Triturar e pasar por chinés. Dar o punto de sal.
Notes
Vantaxes:
A combinación de porro, cabaciño, cenoria, pataca e espinacas aporta ó organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C, e minerais tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte ós radicais libres que provocan o envellecemento celular.
A combinación de porro, cabaciño, cenoria, pataca e espinacas aporta ó organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C, e minerais tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte ós radicais libres que provocan o envellecemento celular.