Rosada á galega
Ingredients
- 150 g rosada
- 1 (150g) pataca
- 40 g chícharos
- 20 g cebola
- 2 dentes (10g) allo
- 2 culleradas (20mL) aceite oliva
- 5 g pemento doce
- 1 folla loureiro
- sal ao gusto
Instructions
- Cocer en auga con laurel e cebola as patacas cortadas en rebandas grosas. Ós 8 min. engadir o peixe e cocer de 7 a 8 minutos máis dependendo do grosor. Á parte, preparar unha salsa co aceite, allo e pemento doce. Servir a rosada enriba das patacas acompañado por chícharos cocidos á parte e a salsa de allo por riba.
Notes
Vantaxes:
A rosada é un peixe branco, e como tal presenta un baixo contido graxo. Ademais é rica en proteínas de alto valor biolóxico e posúe diferentes vitaminas e minerais. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B. Pero, a cantidade destas vitaminas non é relevante se se compara coa que conteñen alimentos ricos nestes nutrientes (cereais integrais, legumes, verduras de folla verde, fígado e carnes en xeral). En relación ós minerais, posúe potasio, fósforo e magnesio, aínda que todos eles están presentes en cantidades medias se se comparan coas contidas na maior parte dos peixes. Inconvenientes:
A rosada é un peixe branco, e como tal presenta un baixo contido graxo. Ademais é rica en proteínas de alto valor biolóxico e posúe diferentes vitaminas e minerais. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B. Pero, a cantidade destas vitaminas non é relevante se se compara coa que conteñen alimentos ricos nestes nutrientes (cereais integrais, legumes, verduras de folla verde, fígado e carnes en xeral). En relación ós minerais, posúe potasio, fósforo e magnesio, aínda que todos eles están presentes en cantidades medias se se comparan coas contidas na maior parte dos peixes. Inconvenientes: