Zanco de polo ao forno
Ingredients
- 175 g zanco polo
- 1/2 vaso (100 mL) caldo carne
- 50 g puré pataca
- 50 mL leite desnatado
- 25 g cebola
- 20 mL viño branco
- 1 dente (5g) allo
- pementa branca
- sal ao gusto
- maicena
Instructions
- Colocar os zancos de polo nunha placa de forno e salpementar. Engadir a cebola en dados e o allo, e introducir no forno. Asar ata que se douren os anacos, regando con viño. Sacar os zancos da placa e aproveitar o mollo mesturándoo con caldo de carne. Ferver e espesar a salsa con maicena. Acompañar con puré de pataca e salsear.
Notes
Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou ácido fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou ácido fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.