Print

Torta de augardente trufada

Course Sobremesa

Ingredients

  • 50 g biscoito
  • 100 g crema pasteleira
  • 25 g nata
  • 25 g chocolate negro
  • 2 g chocolate branco
  • 5 g azucre
  • 2 mL augardente

Instructions

  • Para facer o biscoito: se baten os ovos co azucre ata que esponxe o triple do volume inicial, para que isto suceda os ovos deben estar a temperatura ambiente ou máis ben templados. Engadirlle durante o batido a raidura de cortiza de medio limón. Engadirlle o batido anterior á fariña tamizada misturandoa a man e suavemente para que no se baixe o batido. Extender o batido sobre unha placa de forno forrada con papel antigraso dandolle unha altura de 1,5 cm aprox. Introducir no forno a 180ºC durante 5-8 min. Retirar do forno e sacarlle o papel. Cortar dous cadrados de 5 x 4 cm. Para facer a torta: emborrachar co xarope de aguardente. Encher de crema pastelera.Tapar co outro anaco de biscoito e cubrir de trufa; ferver a nata, e fora do lume engardille o chocolate e remover ata que se desfaga. Espolvorear a torta coa trufa e decorar con chocolate branco pola superficie. (As cantidades do bizcoito: 1 ovo, 25 gr de azucre, 25gr de fariña, raiadura de medio limon.)