Arroz con chícharos
Ingredients
- 80 g arroz
- 1/2 vaso (150 mL) caldo polo
- 5 g salsa tomate
- 50 g pemento vermello
- 40 g chícharos
- 1 dente (4g) allo
- colorante alimentario
- perexil
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Nunha paelleira refogar o allo, a cebola, o pemento en dados. Engadir o arroz e rustrir un minuto; agregar un pouco de tomate e a continuación o caldo quente e coloreado en dobre volume que de arroz, deixar que levante fervor e poñer os chícharos. Dar o punto de sal e fornear 18 min. Acompañar da salsa de tomate restante.
Notes
Vantaxes:
O arroz é rico en almidón, contén vitaminas do grupo B, fósforo e potasio. É un alimento positivo para a prevención e mellora de algunhas patoloxías como a hipertensión e a hipercolesterolemia, debido ao seu baixo contido en sodio. A súa excelente dixestibilidade, ligada a unha acción astrinxente (debida a carencia de fibra), fan do arroz un alimento indicado para recuperar a mucosa intestinal tras unha gastroenteritis.
O arroz é rico en almidón, contén vitaminas do grupo B, fósforo e potasio. É un alimento positivo para a prevención e mellora de algunhas patoloxías como a hipertensión e a hipercolesterolemia, debido ao seu baixo contido en sodio. A súa excelente dixestibilidade, ligada a unha acción astrinxente (debida a carencia de fibra), fan do arroz un alimento indicado para recuperar a mucosa intestinal tras unha gastroenteritis.