Print

Lombo de tenreira ao forno

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g lombo tenreira
  • 1 (100g) pataca
  • 1/2 vaso (100mL) caldo carne
  • 50 mL viño tinto
  • 25 g cebola
  • 15 g tomate
  • 15 g porro
  • 15 g cenoria
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • 3 g maicena
  • sal ao gusto

Instructions

  • Asar o lombo no forno ata que ó pinchalo non solte sangue. Acompañar no forno cun picado de verduras. Cando estea asado, retirar da bandexa do forno e engadir viño para aproveitar os mollos. Verter estes mollos coados nunha cacerola e engadir caldo de carne espesando con maicena. A pataca irá nunha rebanda grosa que se frite lentamente en aceite e logo se introduce ó forno con cebola en tiras, previamente pasada en aceite.

Notes

Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía. A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta sa e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.