Dourada en salsa mariñeira
Ingredients
- 150 g dourada
- 1 (100g) pataca
- 1/2 vaso (100mL) caldo pescado
- 30 g cebola
- 25 g salsa tomate
- 20 g chícharos
- 1 dente (5g) allo
- 5 g fariña
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- perexil
- colorante alimentario
Instructions
- Preparar unha salsa mariñeira: refogar en aceite o allo e a cebola picados, engadir un pouco de fariña e caldo de peixe, lixeiramente coloreado, engadir a salsa de tomate e perexil picado deixando cocer uns minutos. Separadamente, marcar o lombo limpo de dourada na prancha e colocar nunha fonte de forno, cóbrese coa salsa e fornear 10 min. a 180ºC. Acompañar dunhas patacas cocidas e chícharos cocidos á parte tamén.
Notes
Vantaxes:
A dourada contén proteínas de alto valor biolóxico e niveis relativamente baixos de graxa, polo que o seu valor calórico é reducido. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B (niacina e cobalamina), A e E. Os minerais máis abundantes neste peixe son o potasio e o fósforo.
A dourada contén proteínas de alto valor biolóxico e niveis relativamente baixos de graxa, polo que o seu valor calórico é reducido. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B (niacina e cobalamina), A e E. Os minerais máis abundantes neste peixe son o potasio e o fósforo.