Print

Crema de caldo

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 15 g fabas
  • 50 g pataca
  • 50 g grelos
  • 25 g ósos espiñazo
  • 20 g orella porco
  • 20 g ósos galiña
  • 20 g chourizo
  • unto
  • sal ao gusto

Instructions

  • Poñer en auga fría a cocer as alubias (remolladas 12h) co unto, ósos e orella. Ao cabo de 1hora e media, retirar os ósos e a carne, engadir as patacas rotas, os grelos e o chourizo enteiro. Deixar cocer 20 min máis. Triturar con turmix e pasar por chinés. Acompañar con anacos de chourizo.

Notes

Vantaxes:
O principal compoñente da pataca, despois da auga, é o amidón. Cabe destacar o seu baixo aporte de proteínas e graxas. Ademais é unha importante fonte de minerais como potasio, magnesio e fósforo, e vitaminas do grupo B (tiamina, niacina) e vitamina C. Estas substancias son beneficiosas para o organismo, xa que melloran as doenzas relacionadas cos riles ou cistite. É aconsellable o seu consumo pola súa acción diurética e depuradora. Os grelos presentan un alto contido en vitamina A, C e ácido fólico, ademais de diversos minerais como calcio, potasio, sodio e ferro. Nesta especie predominan unha serie de substancias relacionadas co seu amargor (glucosinolatos alifáticos), ás que se lle atribúen propiedades anticanceríxenas.