Print

Dourada con pisto

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g dourada
  • 20 g cabaciño
  • 25 g berenxena
  • 25 g cebola
  • 25 g salsa tomate
  • 20 g pemento verde
  • 20 g pemento vermello
  • 10 g piñóns
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar o peixe e filetealo. Preparar un pisto con todas as verduras cortadas en dados e o tomate, así como os piñóns torrados. A dourada márcase na prancha e colócase enriba do pisto. Decorar con perexil.

Notes

Vantaxes:
A dourada contén proteínas de alto valor biolóxico e niveis relativamente baixos de graxa, polo que o seu valor calórico é reducido. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B (niacina e cobalamina), A e E. Os minerais máis abundantes neste peixe son o potasio e o fósforo.
Os piñóns son ricos en calcio, magnesio e ferro, polo que son recomendables en persoas con osteoporose e descalcificación. Os seus ácidos graxos mono e poliinsaturados son moi adecuados para combater o colesterol e as enfermidades cardiovasculares.
A combinación de pemento verde e vermello, tomate, cebola, berenxena e cabaciño, aporta ó organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C; e minerais, tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte ós radicais libres que provocan o envellecemento celular.