Guiso de xarda con fideos
Ingredients
- 150 g xarda
- 1/2 vaso (130 mL) caldo peixe
- 55 g fideo groso perla
- 25 g pemento vermello
- 25 g cebola
- 25 g cenoria
- 15 g porro
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- colorante alimentario
- pementón doce
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar a xarda e fileteala. Cortar en tiras de 1 cm. de ancho aprox. Refogar en aceite o allo e as verduras en tiras. Engadir o pementón e o caldo de peixe coloreado. Engadir os fideos e aos 5 min. a xarda. Deixar terminar de cocer lentamente e cubrir de perexil antes de servir.
Notes
Vantaxes:
A xarda é un peixe azul, e como tal é fonte moi importante de ácidos graxos omega-3. Estes ácidos axudan a controlar a presión arterial, melloran a función cardíaca e reducen o impacto doutros factores de risco cardiovascular.
Este peixe contén proteínas de gran valor biolóxico, vitaminas do grupo B (pero en menor proporción que noutros alimentos), e debido ó seu contido en graxa, presenta excelentes niveis de vitaminas liposolubles (A, D, E). En canto ós minerais destacan o potasio, fósforo, iodo, magnesio, ademais do ferro (aínda que en menor medida que nas carnes). Inconvenientes:
O inconveniente da xarda é o seu contido en purinas, que o organismo transforma en ácido úrico, polo que se desaconsella en caso de hiperuricemia ou gota.
A xarda é un peixe azul, e como tal é fonte moi importante de ácidos graxos omega-3. Estes ácidos axudan a controlar a presión arterial, melloran a función cardíaca e reducen o impacto doutros factores de risco cardiovascular.
Este peixe contén proteínas de gran valor biolóxico, vitaminas do grupo B (pero en menor proporción que noutros alimentos), e debido ó seu contido en graxa, presenta excelentes niveis de vitaminas liposolubles (A, D, E). En canto ós minerais destacan o potasio, fósforo, iodo, magnesio, ademais do ferro (aínda que en menor medida que nas carnes). Inconvenientes:
O inconveniente da xarda é o seu contido en purinas, que o organismo transforma en ácido úrico, polo que se desaconsella en caso de hiperuricemia ou gota.