Print

Crema de feixóns pintos

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 65 g feixóns pintos
  • 1 vaso (235 mL) auga
  • 20 g pataca
  • 20 g porro
  • 1 cebola
  • 15 g cenoria
  • 1 cullerada (6mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Refogar nunha cazola con aceite de oliva, a cebola, o porro, a cenoria e a pataca (todo cortado en anacos desiguais). Cubrir con auga abundante e engadir os feixóns remollados 12 h. previamente. Cando os feixóns estean tenros, pasar pola túrmix e o chinés. Se está demasiado espesa alixerar con auga. Dar o punto de sal.

Notes

Vantaxes:
Os feixóns caracterízanse polo seu baixo aporte calórico, fundamentalmente polo seu escaso contido en graxas e á súa riqueza en fibra; son pobres en sodio e conteñen vitaminas como a vitamina A e B6 (piridoxina).