Print

Verduras ao vapor ás finas herbas

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 50 g coliflor
  • 50 g cenoria
  • 50 g porro
  • 50 g cabaciño
  • 20 g chícharos
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • ceboliño
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar e cortar as hortalizas en anacos grandes 2-3 cm de lado. Cocer por separado e poñer nunha bandexa de forno. Facer un rustrido co aceite e o allo, e verter sobre as verduras sen romper. Cubrir coas herbas.

Notes

Vantaxes:
Neste prato combínanse diversas verduras, cabaciño, cenoria, coliflor, chícharos e porro, que aportan ao organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C, e minerais tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte aos radicais libres que provocan o envellecemento celular.