Robaliza á prancha con verduras
Ingredients
- 150 g robaliza
- 30 g champiñóns
- 30 g feixóns verdes
- 30 g cenoria
- 50 g pataca
- 3 culleradas (15mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Limpamos o peixe e o fileteamos en dous lombos. Trocear o feixón e a cenoria procurando que saian do mesmo tamaño e cocelas por separado. Refogar os champiñóns e añadiralle os feixóns e cenorias. A robaliza faise na prancha e acompañar dunha patacas cocidas en rebandas e enriba desta as verduras.
Notes
Vantaxes:
A robaliza é un peixe branco, cun aporte de lípidos moi baixo. Isto, ligado ó subministro de proteínas de alto valor biolóxico, fai deste peixe un dos alimentos con maior valor nutritivo. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B, capaces de regular o aproveitamento dos nutrientes enerxéticos. Aporta minerais como potasio, fósforo, ferro, sodio e magnesio, substancias que interveñen na regulación do sistema nervioso, na actividade muscular, no equilibrio de auga na célula, na formación de ósos e dentes, nos procesos de obtención de enerxía e no sistema dixestivo.
A robaliza é un peixe branco, cun aporte de lípidos moi baixo. Isto, ligado ó subministro de proteínas de alto valor biolóxico, fai deste peixe un dos alimentos con maior valor nutritivo. Destaca o seu contido en vitaminas do grupo B, capaces de regular o aproveitamento dos nutrientes enerxéticos. Aporta minerais como potasio, fósforo, ferro, sodio e magnesio, substancias que interveñen na regulación do sistema nervioso, na actividade muscular, no equilibrio de auga na célula, na formación de ósos e dentes, nos procesos de obtención de enerxía e no sistema dixestivo.