Falsas gulas con gambas
Ingredients
- 70 g espaguete
- 80 g gambas
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementa de caiena
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Cocer a pasta en auga fervendo con sal durante o tempo que nos indique o fabricante. Os espaguetes ímolos romper á metade. Refrescar e escorrer. Separadamente, fritir o allo fileteado coa pementa de caiena. Engadir as gambas e logo a pasta deixando mesturar ben os sabores. Cubrir con perexil seco picado.
Notes
Vantaxes:
As principais características da pasta son a súa grande achega en hidratos de carbono de absorción lenta (amidón) e en proteínas (glute), e o seu baixo contido en graxas. Ademais, ten a vantaxe de que é moi fácil de cociñar.
As gambas presentan un alto contido en proteínas de alto valor biolóxico e en minerais. Hai que destacar o contido deste alimento mariño en iodo, ferro, calcio, sodio, fósforo e magnesio. Ademais, é fonte de vitaminas do grupo B, especialmente o ácido fólico, e vitamina E.
As principais características da pasta son a súa grande achega en hidratos de carbono de absorción lenta (amidón) e en proteínas (glute), e o seu baixo contido en graxas. Ademais, ten a vantaxe de que é moi fácil de cociñar.
As gambas presentan un alto contido en proteínas de alto valor biolóxico e en minerais. Hai que destacar o contido deste alimento mariño en iodo, ferro, calcio, sodio, fósforo e magnesio. Ademais, é fonte de vitaminas do grupo B, especialmente o ácido fólico, e vitamina E.