Print

Refogado de espárragos con xamón

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 125 g espárrago verde
  • 20 g xamón serrano
  • 1 dente (4g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer os espárragos en auga abundante fervendo con sal e escorrer. Nunha tixola quentar o aceite, engadir o allo e dourar. Agregar o xamón en tacos e logo os espárragos. Suxírese acompañar de ovo escalfado.

Notes

Vantaxes:
Os espárragos presentan un baixo aporte calórico, debido ao seu gran contido en auga. Son ricos en minerais e vitamina C. Conteñen unha substancia chamada ácido asparxínico capaz de estimular a produción de orina, propiedade recomendable en persoas con trastornos renais ou de vexiga. Os espárragos actúan estimulando as funcións intestinais debido ao seu elevado contido en celulosa, esta propiedade é beneficiosa para aquelas persoas que padecen de estrinximento.
Inconvenientes:
O consumo de espárragos non é aconsellable en persoas con niveis elevados de ácido úrico en sangue ou gota, debido ao seu contido en purinas, que o propio organismo transforma en ácido úrico.