Palometa con piperada
Ingredients
- 150 g palometa
- 50 g pataca
- 50 g salsa tomate
- 25 g pemento amarelo
- 25 g pemento vermello
- 25 g pemento verde
- 25 g cebola
- 50 mL viño branco
- 2 dentes (10g) allo
- 3 culleradas (15 mL) aceite oliva
- perexil
- caiena
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar, quitar a pel e cortar a palometa en tranchas e marcalos na prancha volta e volta. Á parte, nunha cazola preparar a salsa piperada cortando a cebola e pementos en tiras, refogando en aceite sen que tomen cor. Engadir o viño e a salsa de tomate. Verter a salsa sobre o peixe cubrir de perexil e meter ao forno 10-15 min. Acompañar de pataca cocida.
Notes
Vantaxes:
A palometa é un peixe semigraxo. Destaca polo seu contido en proteínas, superior ó da grande parte dos peixes, sendo estas de gran valor biolóxico. A palometa tamén aporta diferentes vitaminas e minerais, sendo a vitamina B12 a máis abundante, ata superando os niveis que conteñen ovos e algunhas carnes.
Por outra parte, o allo presenta numerosas propiedades medicinais. Desde unha acción depurativa e tonificante do organismo a propiedades vitalizadoras. Tamén se lle atribúen propiedades antirreumáticas e antigotosas; ademais son expectorantes e anticatarrais. Inconvenientes:
A palometa é un peixe semigraxo. Destaca polo seu contido en proteínas, superior ó da grande parte dos peixes, sendo estas de gran valor biolóxico. A palometa tamén aporta diferentes vitaminas e minerais, sendo a vitamina B12 a máis abundante, ata superando os niveis que conteñen ovos e algunhas carnes.
Por outra parte, o allo presenta numerosas propiedades medicinais. Desde unha acción depurativa e tonificante do organismo a propiedades vitalizadoras. Tamén se lle atribúen propiedades antirreumáticas e antigotosas; ademais son expectorantes e anticatarrais. Inconvenientes: