Bertorella á cazola
Ingredients
- 150 g bertorella
- 1 (100g) pataca
- 75 mL caldo peixe
- 30 g ovo
- 20 g chícharos
- 20 mL viño branco
- 20 g espárragos blancos
- 20 g cebola
- 8 g fariña
- 1 dente (5g) allo
- 3 culleradas (15mL) aceite oliva
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Preparar unha salsa verde: refogando en aceite o allo e a cebola picados sen deixar que tome cor. Engadir a fariña e o viño, deixando reducir o alcol. Mollar co caldo de peixe e deixar cocer 5 min. Engadir o perexil picado e salgar. Colocar o peixe na cazola e engadir a salsa. Meter no forno a 180ºC, 10-15 minutos e ao sacar acompañar de pataca cocida, espárrago branco, chícharos cocidos e ovo duro.
Notes
Vantaxes:
A brótola ou bertorella, nome polo que se coñece comercialmente a esta especie, é un peixe branco, aínda que dependendo da época e do seu tamaño tamén se lle pode considerar peixe semigraxo. Os peixes brancos son baixos en graxas; ricos en proteínas de alto valor biolóxico e posúen diferentes vitaminas e minerais. Destacan polo seu contido en vitaminas do grupo B (B1, B2, B3, B9, B12). En relación aos minerais, os peixes brancos posúen potasio, fósforo e magnesio, aínda que todos eles están presentes en cantidades medias se se comparan coas contidas na maior parte dos peixes.
A brótola ou bertorella, nome polo que se coñece comercialmente a esta especie, é un peixe branco, aínda que dependendo da época e do seu tamaño tamén se lle pode considerar peixe semigraxo. Os peixes brancos son baixos en graxas; ricos en proteínas de alto valor biolóxico e posúen diferentes vitaminas e minerais. Destacan polo seu contido en vitaminas do grupo B (B1, B2, B3, B9, B12). En relación aos minerais, os peixes brancos posúen potasio, fósforo e magnesio, aínda que todos eles están presentes en cantidades medias se se comparan coas contidas na maior parte dos peixes.