Caldeirada de raia
Ingredients
- 150 g raia
- 1 (100g) pataca
- 40 g cebola
- 40 g pemento vermello
- 20 g chícharos
- 2 dentes (10g) allo
- 3 culleradas (15mL) aceite oliva
- pementón doce
- loureiro
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar o peixe en tranchas. Nunha cazola refogar en aceite os pementos e cebola. Engadir as patacas en rebandas e cubrir con auga. Aos 10min poñer os chícharos e o peixe deixando cocer 10 min máis. Escorrer o auga sobrante e servir cun pouco de salsa de allo por enriba.
Notes
Vantaxes:
A raia é un peixe branco e, polo tanto, cun baixo contido lipídico. O seu aporte proteico tamén é reducido, pero de alto valor biolóxico, xa que contén todos os aminoácidos esenciais. Tamén aporta vitaminas e minerais pero en cantidades pouco significativas.
A raia é un peixe branco e, polo tanto, cun baixo contido lipídico. O seu aporte proteico tamén é reducido, pero de alto valor biolóxico, xa que contén todos os aminoácidos esenciais. Tamén aporta vitaminas e minerais pero en cantidades pouco significativas.