Print

Ensalada de feixóns verdes con vinagreta

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 100 g feixóns verdes
  • 75 g pataca
  • 30 g ovo
  • 10 g pemento vermello
  • 10 g cebola
  • 10 g anchoa
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • vinagre módena
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer as patacas e os feixóns verdes por separado e escorrer. Deixar arrefriar e mesturar. Facer unha vinagreta con aceite, vinagre e anchoas non moi troceadas. Engadirlle tamén o pemento vermello e a cebola picados. Cocer o ovo e pelar, cortar en metades. Colocar os ingredientes no prato e salsear coa vinagreta. Como suxestión pódense engadir uns tomates troceados que por custiones de conservación non podemos incorporar nós.

Notes

Vantaxes:
Os feixóns caracterízanse polo seu baixo aporte calórico, fundamentalmente polo seu escaso contido en graxas e á súa riqueza en fibra; son pobres en sodio e conteñen vitaminas como a vitamina A e B6 (piridoxina).