Caldeirada de melva
Ingredients
- 200 g melva
- 1 (100g) pataca
- 40 g pemento vermello
- 40 g cebola
- 20 g chícharos
- 2 dentes (10g) allo
- 3 culleradas (15mL) aceite oliva
- pementón doce
- loureiro
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar o peixe en tranchas. Nunha cacerola refogar en aceite os pementos e cebola. Engadir as patacas en rebandas e cubrir con auga. Aos 10min poñer os chícharos e o peixe deixando cocer 10 min máis. Escorrer o auga sobrante e servir cun pouco de allada por enriba.
Notes
Vantaxes:
A melva é un peixe azul. Como tal é un alimento cun elevado valor nutricional, debido ó seu contido en proteínas de alto valor biolóxico, aporte vitamínico e o seu contido en ácidos graxos insaturados omega-3, que preveñen das enfermidades cardiovasculares e cancro.
A melva é un peixe azul. Como tal é un alimento cun elevado valor nutricional, debido ó seu contido en proteínas de alto valor biolóxico, aporte vitamínico e o seu contido en ácidos graxos insaturados omega-3, que preveñen das enfermidades cardiovasculares e cancro.