Print

Arroz con lumbrigante

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 5 g Allo
  • 85 g Arroz
  • 2 g Azafrán
  • 120 g Lumbrigante
  • 40 g Caldo de peixe
  • 50 g Cebola
  • 50 g Chícharo
  • 1 g Pemento doce
  • 1 g Sal
  • 20 g Viño branco

Instructions

  • Douramos nunha tixola con aceite a cebola e o allo torados. Engadimos o lumbrigante picado en anacos e o pemento. Deixamos repousar uns minutos. Despois, botamos o viño e deixamos que perda parte do alcohol. Logo, engadimos o arroz e deixamos que se faga todo uns minutos. Por último, botamos o caldo, os chícharos, o azafrán e o sal. Deixamos unha media hora e xa está listo para consumir.

Notes

O lumbrigante proporciona un importante contido de proteínas de elevado valor biolóxico e aínda que posúe unha cantidade elevada de colesterol as súas poucas graxas son poliinsaturadas omega 3, polo que resultan beneficiosas para previr as enfermidades cardiovasculares. Destaca a seu contido de iodo que axuda a procesar os hidratos de carbono e regula o nivel de colesterol. Tamén é rico en vitamina B5, necesaria para combater o estrés e, tamén, regula o nivel de colesterol. O arroz ten enerxía polo seu contido en hidratos de carbono. Tamén posúe magnesio que axuda a reducir o nivel de azucre en sangue e fibra e que contribúe a regular o nivel de colesterol e mellorar o tránsito intestinal.