Print

Año ao forno

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 5 g Allo
  • 10 g Brandy
  • 50 g Cebola
  • 160 g Año
  • 100 g Pataca
  • 0.5 g Sal
  • 2 g Tomiño
  • 30 g Viño branco

Instructions

  • Adobamos o año con allo en po e tomiño. Introducímolo nunha bandexa no forno. Douramos a cebola ben picada nunha tixola con aceite e botamos este aceite coado sobre o año. Engadimos un chorro de viño branco para asar o año no forno durante 50 min. Dámoslle a volta ao año para que se faga ben por ambos os dous lados. Unha vez que pase este tempo, botámoslle brandy e, se se desexa, úntase cada anaco de año con manteiga para, posteriormente, gratinar a 250 ºC.

Notes

O año é unha carne moi habitual na cociña mediterránea, ademais de Arxentina, India e algunhas partes de China. En España destaca o año de Castela-León que ten denominación de orixe. O año ao forno considérase un prato típico das festas de Nadal. A carne de año é unha das máis graxas que hai polo que se recomenda consumila de xeito moderado. É unha fonte de proteínas de alta calidade e de vitaminas do grupo B, especialmente a B2 e a B12 que axudan a previr as anemias; ademais, tamén ten ferro. É unha carne rica en fósforo, sodio e cinc, polo que é unha carne de alto valor nutritivo.