Print

Cóctel quente de cigalas

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 25 g Cabaciña
  • 30 g Cebola
  • 1 g Ceboliño
  • 75 g Cigala
  • 0.5 g Sal
  • 3 g Vinagre
  • 70 g Cenoria

Instructions

  • Preparar, en primeiro lugar, un caldo de marisco tras cocer, exclusivamente, as cabezas das cigalas con sal. Seguidamente, cocer a cebola, as cenorias e a cabaciña nese caldo. Finalmente, pelar as colas das cigalas e poñelas a refogar cos vexetais anteriores ben escorridos e engadir, tamén, na tixola unhas gotas de vinagre.

Notes

A cigala é un crustáceo e, de todos eles, é o que ten menos calorías e tamén menos graxas, aínda que estas son poliinsaturadas que se coñecen como omega 3 e son beneficiosas para previr enfermidades cardiovasculares. Cabe destacar o seu contido en proteínas de alto valor biolóxico, non obstante o seu contido en colesterol, fai que as persoas con hipercolesterolemia deban moderar o seu consumo. Contén cantidades significativas de vitamina B3 que axuda a reducir o colesterol. Tamén destaca o seu contido en vitamina B5 que resulta beneficiosa para combater o estrés. Tamén contribúe a reducir o colesterol.