Print

Ensalada da horta

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 80 g arroz
  • 60 g cogumelo encurtido (pepinillo)
  • 50 g feixón verde
  • 25 g chícharos
  • 20 g tomate cherry
  • 20 g pemento vermello
  • 20 g pemento verde
  • 20 g cenoria
  • vinagre
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Ferver o arroz e refrescar. Cortar os feixóns e a cenoria en dados, ferver xunto cos chícharos. Picar o pemento vermello, verde e o cogumelo encurtido (pepinillo). Mesturar todos os ingredientes e aliñar ao gusto.

Notes

Vantaxes:
Con este prato beneficiámonos das propiedades do arroz, sendo un alimento positivo para a prevención e mellora de patoloxías como a hipertensión e a hipercolesterolemia, debido ó seu baixo contido en sodio e á súa excelente dixestibilidade ligada a unha acción astrinxente pola carencia de fibra; e das propiedades das verduras (feixóns verdes, chícharos, tomate, cenoria e pementos), que aportan ó organismo substancias cunha elevada acción antioxidante, vitaminas do grupo B, A, E, C, e minerais como potasio, fósforo, calcio ou magnesio.