Print

Filete de porco en salsa de champiñóns

Course Segundo prato

Ingredients

  • 120 g lombo porco
  • 50 g pemento vermello
  • 50 g pemento verde
  • 50 g arroz
  • 40 g cebola
  • 40 g champiñón entero
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • romero
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar o lombo en filetes, salpementar e facer á prancha. Refogar no aceite allo, cebola e os pementos picados, cubrir co caldo e deixar reducir, introducir os champiñóns e reservar. Acompañar de arroz fervido.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.
Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que outras carnes, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco se aconsella para hipertensos e para persoas con exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido.