Print

Gazpacho

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 100 g tomate
  • 50 g pepino
  • 40 g pemento vermello
  • 40 g pan
  • 40 g cebola
  • 2 dentes (10g) allo
  • 35 mL aceite oliva
  • 20 mL vinagre
  • sal ao gusto

Instructions

  • Poñer a macerar todas as hortalizas cortadas en dados en aceite de oliva e vinagre durante 2h aprox. A metade de tempo engadir o pan (se é do día anterior mellor).Triturar e sazonar.

Notes

Vantaxes:
O principal beneficio do tomate radica no seu contido en licopeno (responsable da súa coloración, que vai de amarelo a vermello). O licopeno posúe excelentes propiedades antioxidantes que protexen as células da acción dos radicais libres (principais causantes no envellecemento celular, enfermidades cardiovasculares e cancro). Ademais contén potasio, magnesio e fibra; e vitaminas do grupo B e vitamina C.