Print

Estufado de tenreira con cervexa

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g tenreira guisar
  • 50 g arroz
  • 100 mL cervexa
  • 50 g cebola
  • 40 g cenorias
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar a carne en cadrados regulares, salpementar e cubrir de fariña lixeiramente. Quentar o aceite nunha cazola e refogar a carne a lume forte ata que a superficie queda ligxeiramente dourada. Incorporar a cebola cortada en tiras, o allo picado fino, a cervexa e o caldo. Tapar a cazola e deixar cocer unhas 2 horas. Retirar do lume e deixar arrefriar media hora coa cazola tapada. Servimos o estufado de carne moi quente, acompañado da cebola que quede enteira e coa salsa resultante, e cun arroz branco.

Notes

Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.