Cuscús con pementos e olivas
Ingredients
- 50 g cuscús
- 40 g alcachofas
- 30 g pemento vermello
- 30 g pemento verde
- 15 g olivas
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar o allo, o pemento verde e o pemento vermello en cuadrados ben pequenos e rustrir xuntos nunha cazola baixa cun pouco de aceite. Limpar as alcachofas, quitando as follas exteriores ata quedarnos só co corazón. Cando estean cociñadas as verduras, agregar os corazóns de alcachofas cortadas en cuartos. Refogar todo o conxunto. Engadir auga ata cubrir pola metade as alcachofas, tapar a cazola e deixar que se cociñen por espazo de 15 minutos. Agregar o cuscús, poñer a punto de sal e cociñar segundo instrucións do fabricante. Unha vez cociñado o cuscús, agregar as aceitunas troceadas e dúas culleradas de aceite de oliva.
Notes
Vantaxes:
O cuscús elabórase a partir de sémola de trigo e polo tanto presenta as mesmas características que as pastas alimenticias.
As principais características da pasta son o seu gran aporte en hidratos de carbono de absorción lenta (almidón) e en proteínas (gluten), e o seu baixo contido en graxas. Ademais, ten a vantaxe de que é moi fácil de cocinar.
O cuscús elabórase a partir de sémola de trigo e polo tanto presenta as mesmas características que as pastas alimenticias.
As principais características da pasta son o seu gran aporte en hidratos de carbono de absorción lenta (almidón) e en proteínas (gluten), e o seu baixo contido en graxas. Ademais, ten a vantaxe de que é moi fácil de cocinar.