Crema fría de nécoras
Servings 1 persona
Ingredients
- 2 g Aceite de oliva
- 5 g Allo
- 30 g Arroz
- 0.20000000298023224 g Azafrán
- 5 g Caldo de peixe
- 3 g Manteiga
- 30 g Nécora
- 50 g Pataca
- 0.20000000298023224 g Pementa negra
- 30 g Porro
- 30 g Tomate
- 15 g Viño branco
Instructions
- Cocer as nécoras no caldo de peixe. Escorrer, separar a carne de corpos e patas e reservala. Ferver o caldo coas cascas e cos restos das nécoras, xunto coa pataca torada, os porros, previamente salteados con manteiga, o tomate, o aceite de oliva, o allo picado, o azafrán, o viño branco, a manteiga, a pementa moída e o arroz. Deixar que coza, durante 20 min, a lume vivo. Pasar pola trituradora. Poñer a lume medio e incorporar a crema de leite; deixar uns minutos máis ata obter unha consistencia cremosa. Rectificar de sal. Deixar que se arrefríe, bater de novo e gardar no frigorífico. Ao servir, mesturar coa carne de nécora esmigallada.
Notes
As nécoras teñen un contido baixo de graxas. A súa contribución proteica é elevada, e ao igual que acontece con outros mariscos e o de purinas tamén. As persoas con problemas de gota deben evitar o seu consumo. O tomate é un grande antioxidante polo seu contido en vitamina C e tamén é rico en cobre e potasio o que beneficia a persoas hipertensas. O porro, ao igual que o tomate, tamén contén potasio que é idóneo para persoas con problemas reumáticos, gota e enfermidades de ril. Ao ser unha fonte de fibra actúa como un laxante natural. Presenta unha boa cantidade de vitamina C. As patacas conteñen enerxía polo seu contido en hidratos de carbono. Tamén conteñen vitamina C e fibra.