Print

Ensalada de tomate

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 5 g Aceite de oliva
  • 20 g Cebola
  • 150 g Tomate
  • 3 g Vinagre

Instructions

  • Lavamos os ingredientes e cortámolos. Colocámolos nunha fonte, e regamos con aceite e vinagre ao gusto.

Notes

Este prato é baixo en calorías polo que está recomendado para persoas que seguen dietas de adelgazamento. Presenta un importante contido de hidratos de carbono, o que lle confire un lixeiro sabor doce. Contén fibra polo que axuda a regular o tránsito intestinal. O tomate é un bo antioxidante polo seu contido en licopenos, isto axuda a previr a aparición dalgúns tipos de cancro. Tamén teñen función antioxidante debido a vitamina A e a C que proporciona. A vitamina A axuda a manter unha boa visión, pel, cabelo e ósos. A vitamina C axuda na absorción do ferro, ten propiedades antiinfecciosas e antitóxicas.