Xurelo á rioxana
Ingredients
- 150 g xurelo
- 1 (100g) pataca
- 60 g salsa tomate
- 40 g pemento vermello
- 40 g cebola
- 5 g pemento choriceiro
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- pementón doce
- loureiro
- sal ao gusto
Instructions
- Refogar o allo, a cebola e os pementos en tiras. Poñer a folla de laurel, o pementón e a carne de pemento choriceiro, engadir a salsa de tomate e cocer 20 min. Triturar. O xurel márcase á prancha. Colocar nunha placa de forno, cubrir con salsa e introducir no forno 10 min aproximadamente, a 180ºC. Acompañar de patacas fervidas en rebandas.
Notes
Vantaxes:
O xurelo clasifícase como peixe azul debido o seu contido en lípidos. Na súa composición destacan minerais como ferro, iodo e magnesio, e vitamina D que intervén na absorción e utilización de calcio e fósforo, e cobalamina que participa na maduración dos glóbulos vermellos e favorece a absorción de ferro.
O xurelo clasifícase como peixe azul debido o seu contido en lípidos. Na súa composición destacan minerais como ferro, iodo e magnesio, e vitamina D que intervén na absorción e utilización de calcio e fósforo, e cobalamina que participa na maduración dos glóbulos vermellos e favorece a absorción de ferro.