Print

Salpicón

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 100 g melva
  • 35 g mexillón
  • 45 g lagostino
  • 30 g cebola
  • 30 g ovo
  • 50 mL vinagre
  • 15 g pemento vermello
  • 15 g pemento verde
  • 2 culleradas (20mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar en dados a melva e reservar. Picar os pementos, a cebola e o ovo cocido e introducilos nun bol. Cocer a melva e os lagostinos e engadilos ao bol cos ingredientes picados. Aliñar con aceite de oliva e vinagre ao gusto.

Notes

Vantaxes:
O ingrediente principal do salpicón é a melva. Este peixe pertence ao grupo dos clasificados como peixes azuis. Como tal é un alimento cun elevado valor nutricional, debido ó seu contido en proteínas de alto valor biolóxico, aporte vitamínico e o seu contido en ácidos graxos insaturados omega-3, que preveñen das enfermidades cardiovasculares e cancro.