Print

Zanco de polo ao Xerez

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g zanco polo
  • 1 (100g) pataca
  • 40 g cebola
  • 30 g pemento vermello
  • 15 mL viño xerez
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • tomiño
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Dourar o polo en aceite. Retirar e engadir as verduras cortadas en dados, regar co xerez, cociñar ata evaporar o alcohol. Ligar coa fariña, engadir o caldo e remover con variña. Introducir o polo e ferver ata cociñalo. Acompañar de patacas fritas.

Notes

Vantaxes:
A carne de polo contén aminoácidos esenciais de fácil asimilación, e polo tanto é unha boa fonte de vitaminas. O seu baixo contido en graxas fai que o aporte calórico non sexa elevado. Contén vitaminas do grupo B, como niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina e ácido fólico. Ademais é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.