Xurelo en mollo verde
Ingredients
- 150 g xurelo
- 1 (100g) pataca
- 2 dentes (10g) allo
- 10 g ceboliño
- 2 culleradas (20mL) aceite oliva
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Limpar e filetear o peixe.Triturar na batidora o allo, o perexil e o ceboliño xunto co aceite de oliva. Facer o peixe á prancha, cubrilo coa salsa e acompañar de pataca cocida.
Notes
Vantaxes:
O xurelo clasifícase como peixe azul debido o seu contido en lípidos. Na súa composición destacan minerais como ferro, iodo e magnesio, e vitamina D que intervén na absorción e utilización de calcio e fósforo, e cobalamina que participa na maduración dos glóbulos vermellos e favorece a absorción de ferro.
O xurelo clasifícase como peixe azul debido o seu contido en lípidos. Na súa composición destacan minerais como ferro, iodo e magnesio, e vitamina D que intervén na absorción e utilización de calcio e fósforo, e cobalamina que participa na maduración dos glóbulos vermellos e favorece a absorción de ferro.