Print

Tenreira estufada con tomates cherry

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g tenreira tapa
  • 1 (100g) pataca
  • 60 g tomate cherry
  • 50 mL caldo carne
  • 40 g cebola
  • 20 g cenoria
  • 10 mL brandy
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • loureiro
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar a carne en anacos, salpementar e dourar. Retirar. Nese mesmo aceite pochar a cebola e a cenoria, cando a verdura comece a dourarse engadir o brandy e flambear. Incorporar o caldo e cociñar unha hora aproximadamente. Antes de finalizar a cocción engadir as patacas previamente douradas en aceite. Lavar os tomates, fritilos nun pouco de aceite, e sazonarlos con sal.

Notes

Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.