Print

Troita á sidra

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g troita
  • 1 (100g) pataca
  • 100 mL caldo peixe
  • 50 mL sidra
  • 30 g cebola
  • 40 g berberecho
  • 1 dente (5g) allo
  • 5 g fariña
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • sal ao gusto
  • perexil

Instructions

  • Preparar unha salsa tipo velouté á sidra: refogar en aceite o allo e cebola picados, engadir un pouco de fariña e caldo de peixe, engadir a sidra fervida para que perda parte do alcol, por perexil picado e deixar cocer uns minutos. Colocar as troitas limpas nunha placa de forno, cóbrese con salsa e fornea 10 min. a 180ºC. Acompañar dunhas patacas cocidas e berberechos ao vapor.

Notes

Vantaxes:
A troita é un peixe semigraso. Contén proteínas de alto valor biolóxico, pero en cantidades inferiores a outros peixes, así como de vitaminas e minerais. Este peixe está considerado como un alimento moi nutritivo. Aporta cantidades adecuadas de potasio e fósforo; e moderado de sodio, magnesio, ferro e cinc, comparado co resto de peixes frescos. Entre as vitaminas do grupo B, destacan a B3, a B1 e a B2. En canto a vitaminas liposolubles, a troita contén cantidades significativas de vitamina A, que acumula no seu fígado e no seu músculo.