Print

Vieiras ao viño

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 2 g Allo
  • 20 g Champiñón
  • 5 g Coñac
  • 15 g Fariña
  • 25 g Leite
  • 10 g Limón
  • 5 g Manteiga
  • 1 g Perexil
  • 80 g Vieira
  • 60 g Viño branco
  • 20 g Xema de ovo

Instructions

  • Preparar unha salsa. Para iso, primeiro dourar uns allos con manteiga e, seguidamente, engadir a fariña, o leite, o viño albariño, un chorro de coñac e outro de zume de limón e unha xema de ovo batida. Revolver esta mestura sen parar ata formar a salsa. Engadir esta salsa á vieira aberta, na súa cuncha. Enfornar ata que se doure ben a vieira pola superficie.

Notes

A vieira é un dos mariscos máis representativos de Galicia, non só polas capturas e pola cría nas bateas das Rías Baixas senón porque é un símbolo para os peregrinos que a levan ao longo do camiño de Santiago de Compostela. Destaca o seu baixo contido en graxas e a súa contribución proteica e de minerais como o iodo, que é beneficioso para o metabolismo e calcio, que dá rixidez e fortaleza aos ósos e, ademais, axuda a reducir o nivel de colesterol. En canto ás vitaminas, destaca como fonte de vitamina B12 necesaria para o funcionamento do sistema nervioso. A carencia desta pode producir anemia.