Peixe espada en salsa verde
Ingredients
- 150 g peixe espada
- 100 mL caldo peixe
- 1 (100g) pataca
- 30 g cebola
- 20 g chícharos
- 10 g espárrago branco
- 5 g fariña
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- perexil
- sal ao gusto
Instructions
- Preparar unha salsa verde: refogar en aceite o allo e cebola picados sen que tome cor. Engadir un pouco de fariña e caldo de peixe. Deixar cocer 10 min. e engadir perexil picado. Cocer o peixe espada en filetes ao vapor e cubrir coa salsa. Acompañar dunhas patacas redondas cocidas, chícharos e espárrago.
Notes
Vantaxes:
O peixe espada é un peixe semigraxo. O seu contido en proteínas non é moi elevado, pero son dun alto valor biolóxico, xa que inclúen todos os aminoácidos esenciais. Ademais contén diferentes vitaminas e minerais, entre os que destacan as vitaminas do grupo B e A, e a presenza de fósforo e magnesio, posto que este peixe é o máis rico nestes minerais.
O peixe espada é un peixe semigraxo. O seu contido en proteínas non é moi elevado, pero son dun alto valor biolóxico, xa que inclúen todos os aminoácidos esenciais. Ademais contén diferentes vitaminas e minerais, entre os que destacan as vitaminas do grupo B e A, e a presenza de fósforo e magnesio, posto que este peixe é o máis rico nestes minerais.