Peituga de pavo ao Oporto
Ingredients
- 150 g peituga pavo
- 1 (100g) pataca
- 100 mL caldo carne
- 100 mL viño Oporto
- 40 g cebola
- 25 g chícharos
- 5 g fariña
- 1 dente (5g) allo
- 5 mL nata
- 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
- perexil
- pementa
- tomiño
- sal ao gusto
Instructions
- Filetear a peituga, salpementar e dourar no aceite. Retirar. Nese mesmo aceite pochar o allo e a cebola, mollar con oporto ata evaporar o alcol, engadir a fariña sen que se queime e terminar co caldo. Acompañar de xuliana de cenoria refogada, chícharos e patacas fervidas. No momento de servir engadir un pouco de nata á salsa.
Notes
Vantaxes:
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. E ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. E ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.