Print

Peituga de pavo ao Oporto

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g peituga pavo
  • 1 (100g) pataca
  • 100 mL caldo carne
  • 100 mL viño Oporto
  • 40 g cebola
  • 25 g chícharos
  • 5 g fariña
  • 1 dente (5g) allo
  • 5 mL nata
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • perexil
  • pementa
  • tomiño
  • sal ao gusto

Instructions

  • Filetear a peituga, salpementar e dourar no aceite. Retirar. Nese mesmo aceite pochar o allo e a cebola, mollar con oporto ata evaporar o alcol, engadir a fariña sen que se queime e terminar co caldo. Acompañar de xuliana de cenoria refogada, chícharos e patacas fervidas. No momento de servir engadir un pouco de nata á salsa.

Notes

Vantaxes:
O pavo é fonte de proteínas, vitaminas do grupo do complexo B e ácido fólico e de minerais como o fósforo, o potasio, o magnesio, o ferro e o zinc. A carne de pavo contén maior proporción de graxa insaturada que axuda a previr os problemas do corazón. E ademais presenta menor contido en graxas saturadas e menor valor calórico.