Polo guisado con patacas
Ingredients
- 150 g xamonciños polo
- 1 (100g) pataca
- 100 g salsa tomate
- 60 g pemento vermello
- 60 g cebola
- 60 g cenoria
- 20 g chícharos
- 1 dente (5g) allo
- 1 cullerada (5mL) aceite oliva
- sal ao gusto
Instructions
- Cortar as verduras en dados non moi pequenos. Refogar segundo orde de dureza. Engadir o polo, cubrir co caldo e salsa de tomate. Antes de finalizar a cocción engadir a pataca cortada en dados.
Notes
Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou ácido fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou ácido fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.