Print

Lombo de porco con chícharos e cenoria

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g lombo porco
  • 100 g auga
  • 50 g puré pataca
  • 50 mL viño branco
  • 35 g pemento verde
  • 30 g cenoria
  • 20 g chícharos
  • 10 g cebola
  • 10 g porro
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Untar o lombo con aceite de oliva e introducir no forno xunto coas verduras picadas en dados grandes, nunha placa a 180ª C ata que se doure a superficie. Agregar un pouco de viño branco e auga sen que cubra a carne. Dar a volta ao lombo para que as verduras non queden queimadas. Deixar cocinar ata que o lombo estea brando e ao pinchar non salga sangue. Sacar o lombo das placas e reservar. Pasar as verduras por un colador chinés para que solten todo o seu mollo, pero sen triturar. Poñer os mollos nun cazo ao lume para que fervan, cando comecen a ferver agregar unha cullerada de maicena. Poñer a punto de sal e agregar os chícharos, as cenorias cocidas e o pemento verde cortado a dados para que collan o gusto da salsa. Acompañar de puré de pataca.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.
Inconvenientes: